The Good, the Bad, and the Ugly

Dames en heren, appelen en peren, houd jullie goed vast, want we zitten in een stroomversnelling van bewustwording!

Het Zweedse ploggen, ofwel vuilnis oppikken terwijl je gaat joggen of wandelen, krijgt stilaan de globale doorbraak die het nodig heeft, en heeft zo al Australië en de VS bereikt.

 

 

De Britse Plastic Attack heeft nu ook zijn weg naar onze supermarkten gevonden. Zo hangen er nu in de Delhaizes al tips uit hoe je je plastic afval kan verminderen, en wordt er binnenkort zelfs volledig komaf gemaakt met plastic zakjes!

 

 

Europa wil zo snel mogelijk een verbod op plastic wattenstaafjes en bestek uitwerken, en België is nog maar net uit de ban van Mei Plasticvrij.


Geweldig toch?

 

Maar de strijd is helaas nog niet gestreden, bijlange niet.

Zo moeten we bijvoorbeeld in de Colruyt nog steeds de papieren broodzak laten scannen voor we het brood in onze eigen katoenen zak mogen meenemen.

En we prijzen hier dan net wel de Delhaize aan voor hun inzet, maar als we te horen krijgen dat ons vader (die doorgaans koppige steenezel die stilaan zwicht voor al wat ecologisch is) aan de kassa nog steeds wordt aangesproken op zijn “moeilijke” katoenen groente- en fruitzakken, dan horen wij het donderen in Keulen.

 

 

En zeker als de aanspreker bijstand krijgt van de aanschuivers, in de vorm van een goeie ouwe “daar trek ik mij toch ook niks van aan hoor”.

Maar wij trekken het ons wel aan.

En jij, als je tot hier gelezen hebt, hoogstwaarschijnlijk ook.

We gaan niet iedereen kunnen overtuigen. Maar elk beetje gewaarwording is een stap in de richting van een schone, plasticvrije lei.
Never give up.

 

← Vorige Post Volgende Post →Laat hier je opmerkingen achter!